Tort diplomat

By : | 3 Comments | On : December 27, 2011 | Category : Torturi

tort diplomat

tort diplomatTortul diplomat este preferat inca din copilarie. Multi au impresia ca e foarte dificil de preparat; in fapt daca stii cateva mici secrete n-ai cum sa dai gres! Reteta mea este originala, si o poate prepara cu succes chiar si incepator! Aveti poze detaliate mai jos. Imi pare rau ca n-am poze mai faine pt produsul finit; dar s-a mancat prea repede si n-am apucat sa fotografiez o felie de tort diplomat in toata splendoarea lui…

Ingrediente:

  • 500 g frisca vegetala
  • 600g (3x200g) smantana pt frisca UHT
  • 5 plicuri gelatina de 10g
  • 250g mascarpone
  • 450g iaurt gras 3.5%
  • 4 linguri zahar (100g)
  • 800g piscoturi
  • 2 portocale
  • 1/2 conserva compot ananas (puteti pune tot ananasul)
  • sirop pt piscoturi: 1 lamaie, 1 portocala, 2 pahare cu apa, 5 linguri zahar, 10g rom)

Rata de succes: 60-100%
Portii: destule- 3.8 kg
Secrete: gelatina- care trebuie sa fie gelatina clasica, inmuiatul piscoturilor,  frisca trebuie tinuta la frigider minim 2 ore. si altele pe care le gasiti explicate mai jos
Timp: 3 ore
cost: total aprox 40 lei, respectiv 11 lei/kg
Complexitate 70%

Preparare:

  1. Pui frisca vegetala si smantana pt frisca intr-un bol mare si inalt, si bati cu mixerul la viteza maxima pana se ingroasa la maxim.  Vei avea de mixat mai mult timp pt ca e cantitate mare. nu-ti fa griji ca frisca nu se taie; o poti bate cat vrei tu. cand ai terminat, iei 300g de frisca si o pui deoparte in frigider pt ornat tortul.
  2. dupa ce ai mixat bine frisca, adaugi branza mascarpone, iaurtul si zaharul si continui sa bati pana omogenizezi si se topeste zaharul
  3. pui gelatina in 250g apa rece si o lasi sa se inmoaie 10 minute
  4. pregatesti castronul in care faci tortul, si tai un sac menajer si-l pui in castron- cum se vede in poze
  5. portocalele si ananasul se taie in bucati foarte mici
  6. faci siropoul pt insiropat piscoturi. piscoturile le scoti toate din ambalaje si le pui la indemana. siropuul se face astfel: storci portocala, lamaia, adaugi sucul de la compotul de ananas, zaharul, romul si apa, si amesteci pana se dizolva zaharul.
  7. acum e un secret: totul trebuie sa fie pregatit! pentru ca gelatina trebuie omogenizata foarte repede in compozitie ca sa ai surprize neplacute si reteta de tort diplomat sa nu-ti iasa!
  8. pui cratita in care ai dizolvat gelatina pe focul cel mai mic; si nu pleci de acolo!!! amesteci continuu si vei vedea ca gelatina se va inmuia. compozitia va deveni fluida- gelatina este dizolvata complet. Imediat iei gelatina de pe foc si o pui peste compozitia pt tort. amesteci rapid cu mixerul cateva minute pana la omogenizarea completa. apoi pui portocalele si ananasul si amesteci repede cu o lingura de lemn (nu cu mixerul)
  9. Pui jumatate din compozitie in oala pt tort diplomat, si apoi pui jumatate din piscoturi.
  10. piscoturile trebuie inmuiate nici prea mult nici prea putin. in mod normal treci piscotul prin sirop de cateva ori. daca il lasi prea putin in sirop va ramane tare, daca il lasi prea mult se va face terci- deci trebuie sa te misti sigur si rapid! pui deci un strat de piscoturi
  11. pui restul de compozitie, nivelezi si pui restul de piscoturi insiropate
  12. acoperi cu folia de nailon, nivelezi usor cu palmele, si dai la rece pt 2 ore
  13. dupa ce scoti de la frigider, dezvelesti tortul, pui o farfurie mare peste castron, il intorci cu grija (sa nu-l prapadesti…) ridici castronul si apoi scoti folia de nailon
  14. ornezi cu frisca si-ti folosesti imaginatia

Tortul diplomat este gata! Daca ti-a placut reteta, impartaseste-o cu prietenii tai! Iti vor fi multumitori cu siguranta!

Related posts:

Comments (3)

  1. posted by cristea daniel on December 27, 2011

    MMMMMMMMM SI TORT AM PAPAT ASEARA LA VOI CE BUUUN MAI VREAAAAAAUUUUUUU MMMMMMMM

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>