Facem un tort de ciocolata usor de facut si rapid de mancat. Nu-mi plac prajiturile gretoase si margarinoase. Bleahhhh!!! ce sa mai vorbim ca te ingrasi ca un porc (scroafa) daca n-ai o limita bine pusa la punct. Tortul meu de ciocolata este destul de ‘dietetic’ comparativ cu alte torturi
Ingrediente
Blat: 7 oua, 7 linguri ulei, 7 linguri zahar, 7 linguri faina, 7 linguri pline (nu cu varf) cu faina 000, 1 praf de copt, 1 zahar vanilat, 1 lingura cacao
Crema: 400g lapte uht, 4 linguri zahar, 1 lingura plina cu cacao, 4 linguri pline cu gris, 2 ciocolate cu lapte de 100g
glazura: 1 ciocolata min 50%cacao minim, 25 g unt 80%
Sirop: 4linguri zahar, 400g apa
Rata de succes: 50-100%
Complexitate: 80%
Timp: 1-2 h
Portii: nu am cantarit, dar probabil vreo 2-3kg
Preparare:
- facem un blat de tort ca la chec doar ca puneti ingredientele de aici. Inainte sa adaugati faina puneti cacaoa- si apoi faina. Coaceti blatul in cuptor -la mijloc- si faceti testul cu scobitoarea- care trebuie sa iasa uscata, curata. blatul trebuie lasat sa se raceasca
- intre timp facem o crema de ciocolata . vezi rete pe link
- facem siropul: intr-o oala cu fundul gros (cel mai bine in ceaun): pui zaharul si lasi pe foc pana se topeste- se va face usor maroniu. apoi pui cu grija apa pe care o incalzesti. nu-ti fa griji daca se intareste zaharul- e normal- dar se va topi dupa cateva minute; focul trebuie sa fie mic. lasam pana se topeste complet- siroul va fi caramiziu.
- acum blatul s-a racit si il taiem frumos in 3 felii frumoase foc!
- umplem cu crema de ciocolata, si apoi facem o glazura de ciocolata pe care o aplicam repejor.
- Ornezi dupa cum iti place
Tortul este gata de savurat! Pofta mare
Te rog să verifici blatul, cele 7 linguri de faina sunt de fapt de zahar; nu apare câtă cacao trebuie la blat, pomenesti de ea, cand spui ca o adaugi inainte de faina. Eu cred ca ar fi cam o lingura, dupa poza si bun simt…
Multumsc, am corectat, n-am observat. sunt 7 linguri de faina, si tot 7 de zahar.