Tort cu crema de piersici si caise confiate

tort cu piersiciMiculBucatar prezinta o noua reteta originala. Un minunat tort de piersici anti-gretos cu glazura de ciocolata neagra. Suna bine? Atunci sa-i dam drumul la treaba

Blat: Ingrediente7 oua, 7 linguri faina, 7 linguri zahar, 1 praf de copt, 1 zahar vanilat

Crema: 250g mascarpone, un compot de piersici de 800g, 4 linguri zahar, 150g iaurt cu piersici, 1 zahar vanilat, 100g caise confiate, 100g ciocolata alba. 2 plicuri gelatina, 100g apa
glazura: 100g ciocolata neagra, 25g unt de 80%

Timp: 2h
Portii: destule
Greutaet: cam 2-3kg
Rata de succes 60-100% (depinde de blat)
Complexitate 50%

Preparare:

  1. Facem rapid un blat din ingredientele de mai sus; urmati procedura ca la reteta de chec   coacem blatul cam 40 min la foc mic-mediu, si facem testul cu scobitoarea.
  2. cat e blatul in cuptor facem o crema repede: scurgem zeama de la compot, si intr-un castron mai inalt punem toate ingredientele (in afara de gelantina+apa, caisele confiate si ciocolata alba) pt crema, si le pasam cu un mixer vertical pana facem pasta.
  3. taiem bucatele mici mici caisele confiate si dam ciocolata alba pe razatoare
  4. Intre timp blatul este gata, il scoatem din forma, il lasam sa se raceasca si il taiem in 3 felii
  5. cu zeama de la compot insiropam feliile de tort uniform
  6. procedezi ca la reteta de tort diplomat   pentru a pregati forma de tort in care punem prima felie (cea care a fost pe fundul formei de tort)
  7. acum urmeaza secretul cremei- care e la fel ca la reteta de diplomat: preparam gelatina exact cum scrie in reteta de diplomat ( vezi la punctul 8) – si cand e topita o punem repejor peste crema; apoi amestecam crema rapid pana la omogenizare.
  8. acum e timpul sa amestecam cu o lingura bucatelele de caise confiate taiate marunt
  9. punem jumatate din crema peste prima felie de tort din forma.
  10. pudram cu jumatate din ciocolata alba rasa
  11. punem a doua felie de tort (cea care a fost in mijlocul blatului), continuam cu crema ramasa si ciocolata alba.
  12. punem a treia felie de tort, acoperim cu nailon, presam frumos cu palma (usor) si dam la rece macar 1 ora.
  13. scoatem tortul, il rasucim ca la tort diplomat, si preparam o minunata reteta de  glazura de ciocolata . urmati instructiunile de pe reteta de glazura si n-aveti cum sa dati gres.

Acestea fiind spuse va doresc spor!

Related posts:

This entry was posted in Torturi. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *