Tocanita de pipote

tocanita de pipoteImi plac pipotele si inimile. Au mult fier, dar din pacate si mult colesterol, asa ca nu exagerati daca aveti probleme de felul asta. Tocanita de pipote si inimi merge consumata ca atare sau cu o garnitura. Sa vedem cum se face aceata minunata reteta culinara!

Ingrediente:
500g pipote si inimi
3 cepe mari (600g)
5 linguri ulei
1 cutie rosii pasate
1 cana apa (250m)

Rata de succes: 85-100%
Portii: 4
Complexitate 35%
Secrete: pipotele trebuie fierte bine; Aveti grija sa nu ardeti ceapa

Preparare:

Tocanita de pipote se prepara in felul urmator: Se spala bine pipotele, si se pun la fiert intr-o oala. Separat se taie cepele, si se calesc la foc mic intr-o oala cu fund gros (ideal ceaun sau oala teflonata). Eu mai mult le inabus- si treaba asta dureaza chiar 30 minute (pana fierb pipotele).Ca sa vezi daca sunt fierte, scoti o pipota si tai un pic din ea si gusti. Trebuie sa fie fiarta.
Adaug si sarea si las la foc mic pana gust din ceapa si vad ca nu o mai simt fibroasa. Cand ceapa e gata, adaug cutia de rosii pasate (gasiti in toate supermarketurile- si e ieftina- pana in 2 lei). Las sa fiarba 5 minute, si apoi adaug pipotele. Lasi sa fiarba 10 minute, si apoi adaugi cana cu apa si mai lasi la fiert la foc mic inca vreo 15-20 min. Daca vreti sa iasa mai subtire o poti lasa mai mult pe foc. Se pune sare/piper si ce va mai place.

Meniul este gata: o gustoasa tocanita de pipote va asteapta!

Daca ti-a placut reteta, da-mi un Like!

Pofta mare

Related posts:

This entry was posted in Retete de mancare. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *