tiramisu

tiramisu

Tiramisu

Va propun o reteta de tiramisu extrem de usor de facut si care garanteaza rezultate exceptionale! Este una dintre retetele culinare preferate!

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de apa
  • 500g mascarpone
  • 250 grame frisca lichida
  • 1 lingura mare cacao
  • 2 plicuri ness 3 in 1
  • 200g piscoturi
  • Sirop: 3 linguri cafea expresso in 500 ml apa si 2 linguri zahar

Rata de succes: 100%
Timp: 30 minute
Portii 6-8
Secrete:
insiropatul piscoturilor
frisca trebuie tinuta in frigider minim o ora
nu se foloseste frisca tip spray

Preparare:

Separam cele 3 galbenusuri intr-o cratita mica, punem 3 linguri de zahar, si batem cu mixerul cateva minute. Apoi adaugam cele 3 linguri de apa si punem cratita pe foc mic, amestecand cu furculita.  In cateva minute compozitia se va lega. Oprim focul si lasam sa se raceasca. Punem intr-un castron mare frisca vegetala, adaugam plicurile de 3 in 1 si amestecam cu o furculita sa se dizolve. Batem cu mixerul la viteza maxima pana ce frisca se intareste.  Punem galbenusurile si branza mascarpone peste frisca vegetala si batem cu mixerul pana la omogenizarea completa.

Facem o cafea tare din ingredientele de sirop. O lasam sa se raceasca si pregatim o tava in care vom face tiramisu. Punem un strat de piscoturi pe care le insiropam in cafeaua rece. Apoi punem o parte din compozitia de tiramisu, si continuam cu al doilea strat de piscoturi (Asezarea piscoturilor depinde de forma in care facem prajitura). Punem restul de compozitie, nivelam frumos si apoi punem cacaoa folosind o strecuratoare.

Lasati la frigider cam o ora si apoi savurati acest minunat tiramisu! Mare grija: mancati cu simt ca ingrasa!

Pofta maxima!

 

 

Related posts:

This entry was posted in Prajituri rapide. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *