Taitei de casa

taitei de casaO ciorba buna se face obligatoriu cu taitei de casa. Reteta asta este simpla, are succes garantat, dar necesita un pic de munca. Poze detaliate mai jos.

Ingrediente:
1 ou
faina tip 450
un sfert lingurita sare

Rata de succes: 80-100%
Timp: 15 min
Secrete: pune ou de casa, si  incorporeaza incet faina, altfel face cocoloase
Complexitate: 50%

Preparare

  1. Intr-un castron bati bine oul cu sarea. Adaugi cate o lingurita de faina; si pui urmatoarea faina dupa ce s-a incorporat faina anterioara pentru ca sa nu faci cocoloase. Dupa ce nu mai poti amesteca cu furculita, treci pe lucru manual. Vei amesteca si vei framanta destul de mult aluatul pana incorporeaza cat mai multa faina, insa pana totusi sa se poata manevra, altfel es vor lipi taiteii cand ii tai.
  2. Pui faina pe un tocator mai mare, imparti aluatul in 6 parti, si iei pe rand cate o parte din aluat si o intinzi cat poti de mult. va trebui sa adaugi faina din cand in cand daca se lipeste aluatul de sucitor.
  3. Dupa ce ai terminat; iei pe rand foile, le mai pudrezi cu putina faina, tai si apoi le pui una peste alta si tai cat mai subtire- atentie sa nu-ti tai degetele!!
  4. Cand ai terminat, ia taitetii de casa  de pe tocator cu latul cutitului, ca sa nu-i lipesti unii de altii.
  5. Ii poti pune in ciorba ca atare sau daca vrei sa nu iasa alba ciorba, ii poti fierbe separat timp de 1 minut in apa si apoi ii scurgi
  6. Taitetii se adauga la final, cand ciorba este gata si nu se lasa mai mult de 2-3 minute la foc mic; ii gusti dupa 3 minute; trebuie sa fie fermi; daca ii lasi mai mult la fiert se fac prea moi…

Taitetii de casa sunt gata!

 

Related posts:

This entry was posted in Ciorbe. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *