Strudel cu branza

strudel cu branzaStrudelul cu branza este usor de preparat; este o prajitura rapida! Oricine o poate face fara prea mult efort. eu nu pun branza multa si nici zahar mult; daca va place strudelul mai ‘bogat’ puteti pune ceva mai multa umplutura.

Ingrediente

  • 400g foi de placinta
  • 55g ulei
  • 250g branza grasa de vaci
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar (50g)

Rata de succes: 80-100%
Secrete: se aplica cele de la secrete foietaj
Timp: 40 min
Portii: 4-6 persoane
Complexitate: 30%

Preparare:

  1. Dupa ce ai respectat indicatiile generale de la secrete foietaj, faci asa: pui uleiul intr-un castron si incalzesti putin uleiul- sa fie caldut pt ca se intinde mai usor, si cu o pensula de vopsit par (cat mai mare) ungi fiecare foaie. eu am facut 2 strudele mai mari; am numar foile- sunt 14 bucati, deci am pus cate 7 in fiecare strudel
  2. compozitia se face asa: amesteci oul cu zaharul cateva minute, apoi adaugi branza si amesteci pana la omogenizare. imparti in 2 si pui cate jumatate
  3. dupa ce ai uns cele 7 foi cu ulei, pui jumate din compozitia de branza, si apoi rulezi. dupa ce rulezi trebuie sa ungi cu ulei si ‘varful’ pt ca altfel se usuca.
  4. se da la cuptor cam 15-20 min. poti deschide cuptorul sa vezi ce se intampla;  rezultatul va fi ca in pozele mele; strudelul cu branza este gata!

Nu-i asa ca e simplu? daca vrei ceva mai complx, incearca neaparat tort diplomat

 

 

 

 

 

 

Related posts:

This entry was posted in Prajituri rapide and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *