Sos “micul bucatar”

Sa va impartasesc o mica inventie culinara. Am combinat niste ingrediente interesante si a iesit un sos excelent pentru fripturi sau gratare. Sa trecem la treaba!

Ingrediente:

  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura miez floarea soarelui crud
  • 1 rosie mare sau 2 mai mici
  • 1/2 catel usturoi
  • 2 linguri smantana
  • jumatate legatura patrunjel.

Rata de succes: 100%
Portii: 4

Preparare:

Intr-o tigaie sau oala teflonata pui uleiul, il lasi sa se incalzeasca putin, si adaugi miezul de floarea soarelui. Amesteci permanent avand grija sa rumenesti usor miezul dar fara sa-l arzi. Se va schimba putin la culoare. Nu trebuie sa se faca maro inchis (deja e ars). Apoi adauga rosia taiata in bucati cat mai mici, si lasa sa fiarba cam 5 minute. Adauga sare/piper dupa gust. Apoi pune usturoiul zdrobit si smantana. Lasa la foc mic inca 5-10 minute pana se omogenizeaza si capata o aroma minunata. Opreste focul, asteapta 2-3 minute si adauga patrunjelul tocat marunt.

 

Pofta buna!

 

This entry was posted in Sosuri. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *