Secrete pentru foietaj

Foietajele se prepara rapid, sunt bune, dar prea grase… ┬áSmecheriile sunt urmatoarele:

  1. Cumparati foietajul din supermarketuri (astfel evitati sa il cumparati partial decongelat- cum s-a mai intamplat la alimentarele de cartier)
  2. Lasati aluatul sa se decongeleze singur; nu fortati decongelarea lui. Poate fi lasat la temperatura camerei 1-2 ore, sau in frigider de pe o zi pe alta; Aluatul trebuie sa fie rece cand il manevrati.
  3. Cuptorul trebuie sa fie incins inainte de a baga pate-urile.
  4. Nu folositi umpluturi prea zemoase in aluat- aluatul nu va creste si se va face “terci” in partea de jos.
  5. Folositi hartie de copt pe tava (nu trebuie unsa cu ulei)
  6. ┬áCand foietajul este gata acesta va fi alb- foarte foarte putin rumenit; Deschide cuptorul si vezi cum arata ‘ fundul’ unei prajituri; daca este usor rumenita atunci este gata.
  7. Nu deschide cuptorul minim 10 minute. Foloseste o lanterna sa te uiti in cuptor daca nu ai lumina inauntru.

Related posts:

This entry was posted in Secrete culinare. Bookmark the permalink.

One Response to Secrete pentru foietaj

  1. Pingback: Strudel cu branza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *