In seara asta am avut chef de ceva nou asa ca am inventat o alta reteta. Elenei i-a placut tare mult (bineinteles ca si mie).
Ingrediente
- 500g apa
- 6 linguri pline cu gris (135g)
- 1 ceapa mica
- 2 conserve de ton in ulei ( 2x80g)- sau una mai mare de 160g
- 2 linguri mari cu smantana de 20%
- 100g sunca de porc
- 100g icre (ca cele din poza)
Rata de succes 90-100%
Timp: 30 min
Portii: destule
Complexitate 20%
Secrete: ai grija la gris sa nu-l arzi
Preparare:
- Pui intr-o oala cu fundul mai gros apa si grisul, si pui pe foc. Amesteci permanent cu telul pana compozitia se leaga. Nu pleci de acolo. Poti da focul mai mare pana incepe sa se ingroase. Cand se ingroasa trebuie sa dai focul la minim si sa amesteci permanent. Vei simti cand s-a ingrosat la maxim. Atunci opresti focul si pui grisul intr-un castron mai inalt sa se raceasca.
- Cand s-a racit complet, pui icrele, conserva de ton, sunca si ceapa tocata foarte marunt (sau data pe razatoarea mica) si bati cu mixerul. Apoi adaugi smantana si omogenizezi bine. Asta e tot.
Pofta mare si sa fiti iubiti!
Very good. Minunate retete si blog:P si tu sa fii iubit:)