Salata de icre

Salata de icreAm pregatit o salata de icre dietetica. Nu stiu cum pot unii sa puna aproape 1 litru de ulei la o salata de icre si s-o faca precum maioneza… Bleah!!! Hai sa va destainui reteta mea de salata de icre: nu e gretoasa, e gustoasa, si aspectuoasa!

Ingrediente:
100g icre la cutie- sunt din alea cu gelatina in ele-deci reteta se preteaza pt astfel de icre
2 linguri ulei
500g apa (fix 500g)
6 linguri mari pline cu gris (aprox 130g)
1/2 ceapa
100g smantana de 20% (2 linguri mari  pline)

Rata de succes: 85-100%
Complexitate: 35%
Portii: 10-20
Timp: 40 min
Secrete: nu sunt

Preparare:
Masoara corect cantitatea de gris si apa, si intr-o oala cu fundul mai gros pune pe foc iute. Amesteca permanent cu un tel, si nu pleca de langa oala. Continua sa amesteci; Compozitia va incepe sa se ingroase- atunci trebuie sa dai focul mic, si sa continui sa amesteci pana  da in cateva clocote- atunci vei sti ca a ajuns la consistenta cea mai mare si grisul este gata.
Opresti focul, si pui grisul intr-un bol adanc, si lasi sa se raceasca complet.
Cand s-a racit complet, pui icrele, si amesteci bine cu mixerul. Curata ceapa si da jumatate din ea (sau toate daca iti place) pe razatoarea mica, sau toac-o foate marunt. Apoi pui cele 2 linguri de ulei, si adaugi smantana. Vei pune intai o lingura de smantana, vezi consistenta, si daca e prea moale ,nu mai pui cealalta lingura de smantana. Dar daca respecti cantitaile mele, vei pune cele 2 linguri de smantana si va fi perfect.
Salata de icre este gata. Nu-i asa ca e simplu? Ti-a placut reteta? Da-i un “Like”!!!

Pofta maxima!

 

Related posts:

This entry was posted in Aperitive, Specialitati. Bookmark the permalink.

5 Responses to Salata de icre

  1. maria says:

    cum sa masor apa in grame ? apa se masoara in litri , si multipli de litri 🙂

  2. fizicianul says:

    Maria mama, apa are densitatea 1 deci 1 litru de apa aproximati egal 1 kg (depinde de temperatura)dar e o aproximatie suficient de buna pt. bucatarie.

  3. careva says:

    ba terminatilor nu e bun saitul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *