Salam de biscuiti

salam de biscuitiImi place foarte mult salamul de biscuiti. Este o prajitura rapida si se prepara foarte usor. Nu trebuie sa ai deloc experienta ca sa-ti iasa excelent. Multe poze sunt mai jos.

Ingrediente:

  • 800g biscuiti tari cu unt (vezi poza)
  • 100g unt de 80%
  • 150g nuca macinata
  • 30g cacao (o lingura mare plina)
  • 300g lapte (preferabil de 3.5% uht)
  • 200g rahat
  • 1 zahar vanilat
  • 25 ml rom (o sticluta comunista mare)
  • 100g zahar

Rata de succes: 90-100%
Complexitate 30%
Timp: 25 min
Portii: 1.5kg
Cost: total: 26 lei, sau 17 lei/kg
Secrete: cumpara biscuiti cu unt cum sunt din poza- ii gasiti la Lidl (am vazut biscuiti din astia si la penny)- asta e secretul cel mai mare: biscuitii; daca pui biscuiti petit buree vei face un terci aiurea.  sa nu cumperi nici biscuiti din aceia rotunzi grasuti cu unt- trebuie sa fie din acestia subtirei si tari

Preparare:

  1. Zdrobesti biscuitii cu mainile; nu trebuie sa-i faci prea marunti; ii pui intr-un castron mare. Amesteci impreuna cu nuca macinata Pregatesti 2 sacose mici noi- sau saci menajeri- sa le ai preagatite si desfacute. Pregatesti o lingura mare de lemn
  2. Pui pe foc laptele si zaharul; lasi sa fiarba putin- vei simti ca se va ingrosa putin compozitia. Apoi pui rahatul taiat cubulete mici si mai amesteci- se va dizolva o parte din rahat (bucatile se vor micsora).  Dupa cateva minute, opresti focul, si adaugi untul, cacaoa si romul. Amesteci repede pana se omogenizeaza compozitia.
  3. Iei lingura de lemn la indemana, si pui amestecul de mai sus peste biscuiti. Amesteci repede cu lingura de lemn astfel incat sa poti omogeniza cat de cat.
  4. Treci pe ‘lucru manual’ si amesteci cu mainile. Vei avea impesia ca n-ajunge lichidul pt biscuiti dar dupa ce amesteci cateva minute vei vedea ca e ok. Dupa ce amesteci bine (ai grija sa nu faci terci), pui compozitia cate jumatate in cele 2 sacose pregatite. Apoi rulezi ca pe un salam si dai la frigider macar 1-2 ore.

Salamul de biscuiti e gata pentru savurat.
Daca ti-a placut reteta, impartaseste-o si prietenilor tai

Sa fiti iubiti!

Related posts:

This entry was posted in Prajituri rapide and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *