In sfarsit m-am prins de secretul puiului cu smantana reusit!!! Este vorba de smantana, care trebuie sa fie smantana uht- si astfel nu se va branzi! Este o mancare care merge foarte bine langa mamaliga . Eu cumpar pui grill pt ca ies un pic mai ieftin, si in reteta asta o sa iau pulpele, aripile si pieptul (cu restul prepar o ciorbita de pui). Doamnelor si domnilor, sa trecem la treaba. Imi pare rau ca n-am apucat sa mai fac poze la o farfurie dar s-a mancat prea repede…
Ingrediente:
2 pulpe pui, 2 aripi, 1 pietp (sunt de la un pui de aprox 1.8kg)
500g smantana uht (eu am pus smantana de 15%)
2 pahare de lapte uht de 3.5%
1 lingura plina de faina
Rata de succes: 70-100%
Timp: 60 min
Portii: 4
Secrete: smantana sa fie uht, chiar daca e mai scumpa
Preparare:
- Intr-un ceaun pui pulepele taiate in doua, aripile si pieptul taiat in felii groase de 2 degete, impreuna cu 4 linguri de lei si 4 linguri de apa, si un pic de piper si sare dupa gust. pui un capac bun si dai la foc foarte mic pentru ca nu vrem sa facem o mancare nesanatoasa.
- dupa ce este gata puiul, scoti carnea din ceaun, o lasi putin sa se raceasca si dezosezi si scoti pielitele si rupi carnea in bucati
- apoi pui carnea inapoi in ceaun, adaugi smantana si aduci la punctul de fierbere, reduci focul si lasi minim 5 minute la fiert in smantana
- iei cele doua pahare cu lapte uht rece, si pui in ceaun un pahar jumatate, si in jumatatea ramasa pui o lingura plina de faina si amesteci cu o furculita pana la omogenizare.
- iei o strecuratoare si torni laptele cu faina peste ceaun, in timp ce amesteci cu o lingura de lemn. continui sa amesteci.
- Mai lasi sa fiarba la foc mic 5 minute si puiul cu smantana este gata de atac.
- se mananca obligatoriu cu mamaliga calda si buna
Va place sa savurati un o portie serioasa de pui cu smantana? Acum nu va ramane nimic decat sa incercati reteta mea
Sa fiti iubiti!
original:
corectati ingredientul principal !
mersi; chiar n-am observat
Nu imi place, nu mi.a iesit , reteta ta esti o minciuna
Ce anume nu ti-a iesit? zi-mi ce ai facut si-ti zic unde-ai gresit
Reteta este buna, puiul iese foarte gustos, dar am cateva amendamente:
– smantana daca o fierbi prea mult, fie se branzeste fie isi pierde toata aroma pe care ar trebui sa o lase mancarii. Recomand sa se adauge doar la final si sa se dea doar intr-un clocot (deci, sa se lase pe foc doar 1 minut)
– Recomand renuntarea categorica la cele 2 pahare de lapte si la faina. Dealtfel, ingrosarea prin adaosul de faina mi se pare o practica odioasa indiferent de felul de mancare, sa nu mai vorbim ca nu e deloc sanatos.
– Pentru ingrosarea sosului, as recomanda mai degraba sa se topeasca in el niste cascaval.
– In fine, smantana (ca dealtfel orice produs) tratata UHT este complet nesanatoasa. pentru cine nu stie, pasteurizarea UHT inseamna fierberea la 200-300 de grade timp de cateva milisecunde. Acest lucru se realizeaza in industria alimentara prin expunerea (de ex. a laptelui) la un anumit tip de radiatie. Trageti singuri concluziile…