Pui cu smantana

pui cu smantanaIn sfarsit m-am prins de secretul puiului cu smantana reusit!!! Este vorba de smantana, care trebuie sa fie smantana uht- si astfel nu se va branzi!  Este o mancare care merge foarte bine langa mamaliga . Eu cumpar pui grill pt ca ies un pic mai ieftin, si in reteta asta o sa iau pulpele, aripile si pieptul (cu restul prepar o ciorbita de pui). Doamnelor si domnilor, sa trecem la treaba. Imi pare rau ca n-am apucat sa mai fac poze la o farfurie dar s-a mancat prea repede…

Ingrediente:
2 pulpe pui, 2 aripi, 1 pietp (sunt de la un pui de aprox 1.8kg)
500g smantana uht (eu am pus smantana de 15%)
2 pahare de lapte uht de 3.5%
1 lingura plina de faina

Rata de succes: 70-100%
Timp: 60 min
Portii: 4
Secrete: smantana sa fie uht, chiar daca e mai scumpa

Preparare:

  1. Intr-un ceaun pui pulepele taiate in doua, aripile si pieptul taiat in felii groase de 2 degete, impreuna cu 4 linguri de lei si 4 linguri de apa, si un pic de piper si sare dupa gust. pui un capac bun si dai la foc foarte mic pentru ca nu vrem sa facem  o mancare nesanatoasa.
  2. dupa ce este gata puiul, scoti carnea din ceaun, o lasi putin sa se raceasca si dezosezi si scoti pielitele si rupi carnea in bucati
  3. apoi pui carnea inapoi in ceaun, adaugi smantana si aduci la punctul de fierbere, reduci focul si lasi minim 5 minute la fiert in smantana
  4. iei cele doua pahare cu lapte uht rece, si pui in ceaun un pahar jumatate, si in jumatatea ramasa pui o lingura plina de faina si amesteci cu o furculita pana la omogenizare.
  5. iei o strecuratoare si torni laptele cu faina peste ceaun, in timp ce amesteci cu o lingura de lemn. continui sa amesteci.
  6. Mai lasi sa fiarba la foc mic 5 minute si puiul cu smantana este gata de atac.
  7. se mananca obligatoriu cu mamaliga  calda si buna

Va place sa savurati un o portie serioasa de pui cu smantana? Acum nu va ramane nimic decat sa incercati reteta mea
Sa fiti iubiti!




original:

Related posts:

This entry was posted in Retete cu pui. Bookmark the permalink.

5 Responses to Pui cu smantana

  1. superunknown says:

    corectati ingredientul principal !

  2. Puicusmantana says:

    Nu imi place, nu mi.a iesit , reteta ta esti o minciuna

  3. BBB says:

    Reteta este buna, puiul iese foarte gustos, dar am cateva amendamente:
    – smantana daca o fierbi prea mult, fie se branzeste fie isi pierde toata aroma pe care ar trebui sa o lase mancarii. Recomand sa se adauge doar la final si sa se dea doar intr-un clocot (deci, sa se lase pe foc doar 1 minut)
    – Recomand renuntarea categorica la cele 2 pahare de lapte si la faina. Dealtfel, ingrosarea prin adaosul de faina mi se pare o practica odioasa indiferent de felul de mancare, sa nu mai vorbim ca nu e deloc sanatos.
    – Pentru ingrosarea sosului, as recomanda mai degraba sa se topeasca in el niste cascaval.
    – In fine, smantana (ca dealtfel orice produs) tratata UHT este complet nesanatoasa. pentru cine nu stie, pasteurizarea UHT inseamna fierberea la 200-300 de grade timp de cateva milisecunde. Acest lucru se realizeaza in industria alimentara prin expunerea (de ex. a laptelui) la un anumit tip de radiatie. Trageti singuri concluziile…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *