Prajitura “micul bucatar”

prajitura micul bucatarAzi am inventat o noua prajitura, si am botezat-o ” prajitura micul bucatar”. Deci daca o s-o vedeti pe alte bloguri sa stiti ca e a mea. Este absolut delicioasa, nu este gretoasa, si aluneca pe gat cat ai zice ” prajitura” . Este chiar simplu de facut, doar ca e un pic mai mult de lucru decat la alte prajituri pentru ca are doua creme.

Ingrediente:

  • blat: 5 albusuri, 3 galbenusuri, 5 linguri ulei, 5 linguri zahar 1 praf de copt, 4 linguri faina (000), 50g nuca macinata, 10 ml esenta rom.
  • crema 1 : 1 plic budinca vanilie, 350 ml lapte (UHT de 3.5%),  3 linguri zahar, 100g unt (80%)
  • crema 2: 200ml frisca vegetala, 150 g ciocolata neagra (minim 50% cacao)

Rata de succes: 90-100%

Portii: 10-20

Preparare:

Facem repede un blat de chec. Nu intru in detalii, vedeti reteta de chec. Cand e gata, adaugi lingurita de cacao si amesteci bine. Pui intr-o forma mai mare la cuptor la foc mediu cam 25-30 minute (faci testul cu scobitoarea). Nu deschizi cuptorul 20 min. Cand e gata il scoti si-l lasi la racit.

Crema 1: toate ingredientele amintite in afara de unt le pui intr-o cratita si pui pe foc tare, amestecand continuu (nu pleci de langa cratita). Va incepe sa se ingroase si va da in clocot. Cand incepe sa se ingroase, dai focul mic. Continui sa amesteci cu talent. Vei simti la mana cand s-a ingrosat la maxim. Iei oala si o pui intr-un castron cu apa rece ca sa se raceasac; Din cand in cand amesteci. Dupa ce s-a racit, pui untul taiat felii, si bati cu mixerul pana la omogenizare.

Crema 2: Frisca trebuie tinuta la rece minim 1 ora. O scoti de la frigider si bati cu mixerul la viteza maxima pana se face ca o smantana foarte tare. Practic o bati pana ii sar ” capacele”. Pui ciocolata la topit intr-o castron din ceramica la microunde. Pui pe treapta medie de putere. Scoti dupa 1 minut sa verifici, si amesteci cu o lingura. Daca nu s-a topit mai pui la microunde 1-2 minute pana se topeste complet. Cand e topita, o amesteci bine cu lingura, si o pui in frisca batuta. Amesteci bine cu mixerul pana la omogenizare si dai la rece.

Intre timp blatul s-a racit. Il scoti din tava, il tai la mijloc pentru a forma 2 ” etaje’ . Iei prima parte din blat, pui crema alba, pui a doua parte, si crema neagra. Pe deasupra poti orna dupa imaginatie.

Pare complicat dar este foarte simplu. Voi reveni cu reteta video.

Pofta mare!

Related posts:

This entry was posted in Prajituri and tagged , . Bookmark the permalink.

10 Responses to Prajitura “micul bucatar”

  1. roxa says:

    Am gustat aceasta prajitura si este super buna. Mai ales crema, mmm, delicioasa!!! Super!

  2. Criss says:

    O sa incerc prajitura asta noua(sper),mai vreau sa fac si cornulete cu nuca si chec(pentru prima data).
    Sper sa fie un succes :),vreau sa fie o surpriza pentru sotul meu 😉

  3. Cris says:

    Untul cand trebuie pus?

  4. Cris says:

    Deci,se pune untul direct in crema si se omogenizeaza,sau se bate inainte cu mixerul? Nu ai scris nici cand se pune nuca 😀
    Pentru cei mai experti,poate e clar,dar eu sunt incepatoare si vreau sa iasa perfect.
    Multumesc pentru raspuns 🙂

    • Daniel says:

      da, il tai si il pui in oala, si apoi folosesti bati cu mixerul- in felul asta se omogenizeaza. nuca o pui in aluatul de blat o data cu faina.

  5. Cris says:

    Si,inca o intrebare: cand zici”un plic de praf de copt”la cate grame te referi?sunt de diferite gramaje.Multumesc anticipat si pt raspunsul la intrebarea asta 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *