Prajitura alba ca zapada

By : | 2 Comments | On : November 29, 2011 | Category : Prajituri

prajitura alba ca zapada

prajitura alba ca zapadaEste buna, acrisoara si deloc gretoasa. Clasica prajitura alba ca zapada! Cum se face minunata reteta culinara? Hai sa-ti arat! Este foarte simplu!

Ingrediente:
pentru foi: reteta si ingrediente: foi pentru prajituri
crema: 500g lapte UHT de 3.5%, 3 linguri zahar (75g), 5 linguri pline cu gris (110g), 125 g unt de 80%, zeama de la 3 lamai mari (120ml), 1 plic zahar vanilat.

Rata de succes: 90-100%
Timp: 1 ora
Portii: 1 tava
Secrete: n-ai cum sa dai gres; vezi sa nu arzi foile si crema, atentie la instructiuni

Preparare:

  1. Faci cele 3 foi (vezi linkul de mai sus cu explicatii detaliate)
  2. Apoi faci crema: respecta cantitatea ingredientelor ca sa iti iasa consistenta necesara. Crema nu trebuie sa fie nici prea tare nici prea moale. Pui intr-o cratita cu fundul gros: laptele, grisul, si zaharul. Pui pe foc tare si amesteci bine cu telul continuu. Nu pleci de acolo!!! continui sa amesteci pana simti ca incepe sa se ingroase. Cand incepe sa se ingroase dai focul mic (pe cel mai mic ochi de la aragaz) si continui sa amesteci cu telul pana se ingroasa la maxim. Vei vedea ca se ingroasa pana la un anumit punct. Opresti focul si pui grisul intr-un castron mai inalt. Lasi sa se raceasca complet.
  3. Apoi storci lamaile. Daca n-ai aparat de scos sucul din ele, le poti taia in jumate si le stori pur si simplu intre palme deasupra unei farfurii mai mari. Asigura-te ca s-a racit complet grisul! Strecoara sucul de lamaie, pune-l in castron si bate cu mixerul pana se omogenizeaza. Acum adauga untul taiat cubulete si bate bine cu mixerul pana la omogenizarea completa. Daca iti place crema mai densa, poti adauga inca 125g unt (va fi insa mai grasa, dar mai gustoasa)
  4. Pune pe fundul tavii pe care ai facut foile prima foaie. Pune jumate din crema, niveleaza apoi a doua foaie, nivelezi la fel si pui a treia foaie. Apoi pui un tocator mare sau o alta tava- sau ceva care sa acopere prajitura. Peste tocator pui 2 bidoane de 5l de apa- sau orice ai la indemana (pachete cu zahar, faina, malai, etc)
  5. Se lasa peste noapte- sau cel putin 5 ore ca sa se inmoaie. Se taie conform imaginatiei.

A fost grea reteta de prajitura alba ca zapada? Mie nu mi se pare deloc grea.
Daca ti-a placut reteta, pune un link catre ea pe pagina ta de facebook sau pe blogul tau. Amicii tai iti vor fi recunoscatori>

Sa fiti iubiti!

Related posts:

Comments (2)

  1. posted by Cristiana on December 29, 2012

    Daca crema sa taiattt ce fac……..??? de la alba ca zapada

      Reply
    • posted by Daniel on December 30, 2012

      e imposibil sa se taie- crema se taie doar daca pui zeama de lamaie in lapte

        Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Recent Recipes