Placinta cu mere

placinta cu mereAstazi am avut chef de o placinta cu mere si am preparat-o rapid. La o astfel de placinta n-ai cum sa dai gres sau sa stai cu emotii daca-ti iese sau nu. Oricine o poate face fara nici un pic de experienta! Sa trecem la subiect:

Ingrediente:
1 ou
9 linguri ulei
lapte pana umpli un pahar mare de 250ml
6 linguri de zahar
1 lingurita cu varf scortisoara
1 plic zahar vanilat
1kg mere
2,75 pahare de faina 000 ( adica 2 si 3 sferturi)

Rata de succes: 90-100%
Dificultate 35%
Portii: destule
Secrete: zaharul trebuie dizolvat complet; in rest respectati proportiile si va fi ok

Preparare:
Avem nevoie de o unitate de masura Рun pahar mare de 250ml. Punem in el oul, uleiul si completam cu lapte pana il umplem.  Apoi turnam intr-un castron mai mare, unde adaugam 3 linguri de zahar+ zaharul vanilat+ praful de copt nestins. Amestecam bine cu telul pana zaharul se dizolva complet; apoi adaugam cele 2.75 pahare de faina si facem un aluat (eu am folosit masina de facut paine). Daca il faci manual atunci il framanti maxim 10 minute. Apoi pornesti cuptorul la foc mediu sa se incinga. Reteta de placina cu mere are nevoie de cuptor incins in prealabil.
Cureti merele de coaja, le dai pe razatoare si le pui intr-o oala pe foc impreuna cu zaharul si scortisoara. Le lasi la foc mediu cam 10 minute, amestecand mereu (sa ai grija sa nu le arzi).
Ungi tava cu ulei, si iei jumatate din aluat si-l asezi frumos cu mainile cat mai uniform. Pui merele, nivelezi frumos si apoi cealalta jumatate de aluat o pui pe masa de lucru peste care torni inainte un pic de ulei, si o intinzi (eu am intins tot cu mana) pana iese de forma tavii. O iei usor de pe masa si o trantesti cu grija peste mere. Mai poti trage de ea usor ca sa o aranjezi. Eu nu prea am rabdare sa fac prajituri estetice ( se vede si din poze…)
O dai la cuptor cam 30 min la foc mediu in mijlocul cuptorului. Atentie sa n-o arzi: placinta nu e va rumeni, ci se va albi cand e gata. Poti deschide cuptorul sa te uiti pe margini- care se vor face maro. Poti chiar sa iei un cutit si sa tai o bucata s-o scoti afara- sa vezi daca e gata sau nu/sau vezi daca e facuta pe fund; daca e un maroniu frumos e gata.
Minunatia de placinta cu mere este gata de atac!
Pofta mare

Nu uita: daca ti-a placut reteta, da-i MiculuiBucatar un like!

 

Related posts:

This entry was posted in Prajituri. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *