Pate de casa

By : | 4 Comments | On : November 12, 2011 | Category : Aperitive, Specialitati

pate de casa

pate de casaMiculBucatar va prezinta o noua reteta inventie proprie. Un super pate de casa cremos, fara E-uri si alte mizerii. Dupa ce am mancat intins frumos pe paine am avut impresia ca era prima data cand mananc pate cu gust de pate ?! Ciudat, nu? Reteta asta se face asa:

Ingrediente:

500g ficatei de pui
1 ceapa mare sau 2 medii
5 linguri ulei
2 linguri pline (100g) smantana de 20%

Rata de succes: 80-100%
Complexitate: 35%
Portii: vreo 10-15
Timp: 45 min
Secrete:

  • cumpara obligatoriu ficatei de pui romanesti
  • ies mai faini ficateii proaspeti

Preparare
Acest minunat aperitiv se prepara foarte usor. Se caleste ceapa in ulei la foc foarte mic pana se inmoaie. Ficateii se pun intr-un vas cu apa si se spala cu grija, intorcandu-i cu mana pt a nu se zdrobi. Apoi ii pui intr-o strecuratoare, si ii pui in tigaia cu ceapa. Pui o jumatate de lingurita de sare, amesteci bine si lasi la foc mic, acoperit.
Cand ficateii sunt gata (ii poti gusta sa vezi), opresti focul, si pui compozitia intr-un castron mai inalt. Ii lasi sa se raceasca macar 15 minute, si apoi ii pisezi bine cu mixerul vertical pana compozitia devine o pasta groasa. Apoi adaugi smantana (obligatoriu de 20%), si continui cu mixerul. Pasta va deveni mai cremoasa, si se va deschide putin la culoare. Deja pate-ul de casa arata excelent!

Ti-a placut reteta culinara? Prepar-o si tu si astept apoi feedback-ul!

No, servus!

 

Related posts:

Comments (4)

  1. posted by iulia on September 22, 2012

    dar ceapa de care se foloseste ..verde sau uscata ?

      Reply
    • posted by Daniel on November 6, 2012

      se foloseste ceapa normala- uscata- ca sa zic asa.

        Reply
  2. posted by florian on February 6, 2013

    Interesanta reteta! o sa incerc si eu!! Am o reteta din ficat de porc f buna!!!!

      Reply
    • posted by Daniel on February 9, 2013

      Succes!

        Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Recent Recipes