Paste “MiculBucatar”

paste micul bucatarNo, servus! Acum o sa-ti spun cum fac eu pastele. Nu le dau pt cele din restaurante – cel putin pt restaurantele din fagaras. Reteta culinara are nevoie de:

Ingrediente:
500g paste (din gris de grau dur)
300g carne tocata de porc
100g salam crud uscat
100g sunca sau kaiser
50g masline negre sarate
2 cepe mai mici
4 linguri ulei
1 cutie de rosii pasate (sau 2 linguri mari de pasta de tomate de 24%+ 1 ceasca de apa)

Rata de succes 90-100%
Timp: 30 min
Complexitate 50%
Porti: 4-5
Secrete: Nu fierbe pastele prea tare; nu arde ceapa;  cumpara paste din gris dur- chiar daca-s ceva mai scumpe

Preparare:
Se pune apa la fiert, impreuna cu o lingura de zahar (pt 500g paste trebuie 5l apa). Cand apa fierbe se pun pastele (eu le rup in 3). Amesteca imediat de cateva ori sa nu se lipeasca. Vor fierbe cam 10 min la foc tare. Dupa 7 minute sa incepi sa gusti din ele si sa ai grija sa nu le fierbi prea tare. Cand sunt gata le pui intr-o strecuratoare mare si le lasi la scurs, sau le treci de cateva ori prin apa fierbinte de la robinet.
Iei cepele, le tai marunt, si le pui la calit la foc mic intr-o cratita cu fund gros (cel mai bine intr-un ceaun). Adaugi o lingurita de sare ca se inmoaie ceapa mai repede, si amesteci din cand in cand. Ceapa trebuie sa fie inmuiata (o gusti) sau aproape inmuiata cand adaugi carnea de porc, dai focul mai mare, si amesteci permanent. Cand carnea este facuta ( o gusti) si sucul (zeama) s-a evaporat si carnea este usor rumenita, adaugi salamul crud uscat, sunca si maslinele. Mai lasi cateva minute pe foc amestecand din cand in cand, si apoi pui rosiile pasate. Amesteci bine, potrivesti de sare, si piper ( mult mai buna este pasta de ardei iute din poza)
Cand sunt gata se servesc frumos impreuna cu parmezan ras sau cascaval ras.
Pofta mare, dragilor!
Cius!

Related posts:

This entry was posted in Paste. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *