Papanasi

papanasi

Papanasi

O reteta de papanasi cu branza deliciosi! Am incercat de multe ori sa prepar papanasi, si nu mi-au iesit. Saptamana trecuta am zis: ” este ultima oara cand incerc” ! M-am incordat putin si am reusit. Sa-ti spun cum am procedat:

Ingrediente:

  • 250g branza vaci
  • 3 linguri faina
  • 1 ou
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita otet
  • smantana si gem (sau dulceata)- dupa gust

Timp de preparare: 15 minute
Rata de succes: 100% 
Portii: 4
Secrete:

  • daca branza de vaci este mai zemoasa, atunci trebuie mai multa faina- vedeti pozele ca sa va dati seama cat de cat cum ar trebui sa fie aluatul
  • imparte aluatul de la inceput in 4 parti mari si 4 bilute pentru ” mot”
  • inainte de a imparti aluatul rupe 2-3 bucatele mici de aluat ca sa incerci  uleiul daca este incins deja
  • daca faci doar 4 papanasi prajeste-i intr-un ceaun mic sau ceva mai mic la diametru si mai inalt- pentru a economisi uleiul (care e deja prea scump…)

Preparare:

Intr-un castron pui oul, il bati bine, si adaugi bicarbonatul de sodiu pe care il stingi cu o lingurita de otet intr-o lingura.  Adaugi branza de vaci, amesteci bine, si apoi adaugi faina treptat pana o incorporezi toata. Va trebui sa amesteci cu mana. Apoi modelezi un fel de chiftele cu gaura in mijloc, si niste bile din aluat. Pui la prajit intr-o tigaie ulei si prajesti cateva minute pe fiecare parte.

Scoti din tigaie pe o farfurie pe care pui niste servetele (pentru a absorbi din ulei), si ornezi frumos cu smantana si gem.  Cat de curand voi posta reteta video.

Pofta mare! Nu uita: daca ti-au placut papanasii, da-i un Like miculuibucatar!

Related posts:

This entry was posted in Prajituri rapide. Bookmark the permalink.

3 Responses to Papanasi

  1. Pingback: Cornulete cu nuca

  2. am 13 ani says:

    Acum am facut ,,aluatul,, am intrebat pe o prietena daca trebuie lasat la dospit si a spus ca da…acum sta intr-un bol mare din plastic am pus 2 oua sper ca nu are nimik sunt singura acasa si fac papanasi pentru ca vreau sa-i fac o surpriza mamei …oare va creste aluatul? am stins bicarbonatul cu otet dupa cum e reteta dar nu stiu daca va creste?…..ori cum sper sa reusesc sa-i fac …mersi de reteta:)

    • Daniel says:

      Salue. papanasii nu se lasa la dospit pentru ca nu sunt facuti din aluat cu drojdie. Doar aluaturile cu drojdie se lasa sa creasca. Cele cu bicarbonat sau praf de copt se pot prepara imediat si vor creste in cuptor/tigaie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *