Mancare de mazare

mancare de mazareAzi pregatim o retete de mancare de mazare. Mazarea e ok, are putine calorii, are ceva fibre, si merge si cu porc si cu pui. Astazi am facut o mazare cu pui. Cum de fiecare data cumpar pui grill intreg, dupa ce am facut o ciorbita de pui, mi-au ramas 2 aripioare si 2 pulpe, pe care le-am pus in oala.

Ingrediente:

  • 2 pulpe+ 2 aripi
  • 1 kg mazare congelata
  • 2 cepe mari
  • 3 rosii sau o cutie de rosii decojite taiate cubulete, sau 2 linguri pasta de tomate de 24%
  • 4 linguri ulei

Rata de succes: 80-100%
Timp de preparare: 45 min
Portii: 8
Complexitate 30%
Secrete:

  • cumpara mazare congelata- nu se compara cu cea la borcan sau conserva
  • nu decongela mazarea

Preparare:¬†¬†Calim ceapa la foc mic in ulei, Apoi se pune o lingurita de sare si rosiile taiate marunt. Se lasa la fiet vreo 5 minute, si apoi se pune canea de pui. Inabusi tot asa vreo 5 minute, apoi adaugi mazarea congelata, impreuna cu 2 cani de apa. Amesteca nitel si pune un capac sa se faca la foc mic inca vreo 30 minute. Gusta din cand in cand pt ca nu cumva mancarea de mazare sa fiarba pera mult pentru ca se desprinde carnea de pui de pe oase, si e cam naspa… Mai potrivesti cu piper/sare dupa gust, si la urma poti pune un pic de patrunjel proaspat tocat.
Reteta de mancare este gata! Ti-a placut? Da-mi un “like”!

pofta foarte mare!

 

Related posts:

This entry was posted in Retete cu pui, Retete de mancare. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *