Mamaliga cu branza

mamaliga cu branzaEste una din retetele culinare preferate. Impreuna cu sotia mea suntem mari amatori de branzeturi (doar de cele din piata, facute de ciobani). Va propun o reteta de mancare foarte usor de facut, si care cred c-o sa va placa! Conteaza cel mai mult tipul de branza folosit. Eu cumpar in principal branza maturata de oaie (telemea de sibiu- din aceea tare, sarata si putin iute), pe care o amestec cu branza de burduf, telemea, sau ce am la indemana.

Ingrediente
mamaliga
branza de care-ti place
putin unt
putin cascaval sau parmezan

Rata de succes: 100%- (daca faci mamaliga corect)
Timp de preparare: 10 min
Complexitate: 5%
Portii- cate vrei
Secrete: farfuria cu branza trebuie sa fie gata cand termini de preparat mamaliga

Preparare

Se face o mamaliga foarte buna. Aveti reteta in linkul respectiv. Se ia o farfurie adanca, si se pune branza- dupa care se amesteca cu o furculita, Apoi pune cateva felii subtiri de unt. (daca nu vrei sa fie gras, nu pune unt).  Ia o cana cu apa calda si o lingura mare din metal. Uda lingura, si pune repede mamaliga peste branza. Uda lingura de fiecare data. Aranjeaza frumos mamaliga, si apoi rade putin cascaval peste mamaliga.
Da repede la microunde 2 minute la nivel maxim.
Asta-i tot! Nu-i asa ca-i simplu ?

Daca ti-a placut reteta, da-i un “Like” !

Pofta mare

 

Related posts:

This entry was posted in Retete de mancare. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *