glazura de ciocolata

Glazura de ciocolata

glazura de ciocolataVa invat sa faceti o glazura de ciocolata cat ai zice ‘ciocolata’! Fara cacao, fara foc, fara stress si fara risc! O noua reteta ‘a la MiculBucatar’.

Ingrediente:
100g ciocolata neagra (cu minim 50% cacao)
25g unt de 80%

Rata de succes: 90-100%
Complexitate: 10%
Timp: 5 min
Secrete: grija mare la microunda: acolo poti strica reteta daca fierbi ciocolata

Preparare:

  1. Rupi ciocolata bucatele cat mai mici, pui intr-un castronas mic, si apoi pui untul taiat feliute peset ciocolata
  2. Dai la microunde la treapta mica: a doua si lasi cam 2 minute.
  3. Scoti de la microunda, si amesteci cu o lingurita, apoi continui sa bagi cate 1-2 minute pana se topeste untul. Compozitia se va incalzi putin- va fi calduta (nu trebuie sa fierbi ciocolata pt ca strici glazura de ciocolata)
  4. Cand e gata omogenizezi bine  ci aplici pe tort/prajitura cat mai repede, pentru ca in cateva minute se va intari

Nu-i asa ca a fost simplu?

4 thoughts on “Glazura de ciocolata”

  1. Pingback: tort de ciocolata
    1. daca n-ai microunde, pui ciocolata si untul intr-o cratita pe aragaz la foc mic, si stai acolo si mesteci permanent pana se topeste, apoi ornezi cum doresti. nu trebuie s-o dai in clocot!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>