Friptura aromata la cuptor

friptura de porc la cuptorM-am cam saturat de fripturi prajite in ulei, asa ca m-am decis sa schimb putin macazul si sa le fac la cuptor. Asa ca m-am gandit sa fac o reteta mai dietetica de friptura la cuptor, si cum mie imi place mult pasta de rosii mai acrisoara am folosit o cutie de 500g rosii pasate.

Ingrediente:
500g pulpa de porc (sau cotlet, muschiulet, ceafa, etc)
500g rosii pasate
2-3 boabe de usturoi
patrunjel si marar dupa gust
1 ceapa taiata franjuri
2 rosii
2 linguri ulei

Timp: 90 min
rata de succes: 80-100%
Complexitate 30%
Portii: 4-5

Preparare:

  1. Spalam si apoi taiem frumos pulpa de porc in bucati ca in poze
  2. Taiem ceapa, curatam usturoiul, si taiem marunt patrunjel si marar dupa gust (eu am pus congelat)
  3. Intr-un castron amestecam totul, punem rosiile pasate si o lingurita de sare
  4. Dam la cuptor la foc mic (punem oala in mijlocul cuptorului) timp de 60-90 min; putem gusta sa vedem cand e gata carnea- o intepam cu o furculita

Related posts:

This entry was posted in Retete de mancare. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *