foi pentru placinta cu foi

Foi de prajitura

foi pentru placinta cu foiAzi te invat cum sa faci foi pentru prajituri. Se fac extrem de usor si reteta mea este grozava!

Ingrediente:

  • 1 ou
  • 8 linguri ulei (65g)
  • lapte de completat un pahar de un 270ml
  • 3 pahare de faina tip 000 (va explic imediat) – 3x 190g
  • 3 linguri zahar (aprox 75g)
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat

Rata de succes: 75-100%
Timp: 40 min
Portii: pt 3 foi
Secrete: ai grija sa nu le arzi, in rest n-ai cum sa dai gres.

Preparare:

  1. Iei un pahar de aprox 270ml, si pui in el oul si uleiul, apoi completezi pana sus cu lapte. Apoi versi intr-un castron mai mare. Adaugi  zaharul, prajul de copt si zaharul vanilat. Amesteci bine cu telul pana se dizolva complet zaharul. Daca vrei sa se intample asta mai repede, dai la microunde 1-2 minute la temperatura medie.
  2. Dupa ce s-a topit zaharul, pui in acelasi pahar faina 000 pana il umpli (fara varf)- exact la nivelul la care a fost continutul lichid. Pui 2 pahare cu faina si jumatate dintr-al treilea si framanti cu interes (poti doar cu mana dreapta) cateva minute pana omogenizezi. Aluatul va fi lipicios.  Iei o lingura sau ceva si iei de pe mana din aluat, Apoi pui cate putina faina si te freci cu ambele maini pana se desprinde tot aluatul de pe mana cu care ai framantat. Apoi toarna restul de faina si framanta. Cand s-a incorporat toata faina nu mai framanta pentru ca aluatul va deveni lipicios.
  3. Acum porneste cuptorul si da-l la foc mare.
  4. Imparti aluatul in 3 parti egale. Iei tava cuptorului, o pui cu fundul in sus si torni o lingura de ulei. Ungi bine tava peste tot si ungi si prima parte din aluat. Apoi pui aluatul pe tava si il intinzi cu un… sucitor (nu stiu cum se cheama exact- e instrumentul ala de lemn gros, ca un cilindru cu 2 cozi- in ambele parti). Intinzi sa fie cat mai uniform. Tu vei intinde aluatul pe toata suprafata tavii. Eu am intins pe ceva mai putin din suprafata tavii pt ca am cuptor mai mare (de 60cm). Daca ai un cuptor normal, atunci vei intinde pe toata suprafata tavii.
  5. Dai la cuptor la foc iute- dureaza cam 10 minute. Poti verifica cuptorul sa nu se arda. Foile se vor albi. Atentie: nu trebuie sa se rumeneasca. Daca s-au rumenit, le-ai ars. Iei un cutit, si intr-un colt al foii tragi usor in sus sa vezi daca foaia este rumenita pe fund; Daca este rumenita frumos este gata.
  6. Scoti tava din cuptor, si cu un cutit cu lama lunga o desfaci cu grija de pe tava. Foaia o pui pe niste coli de hartie la racit. Astepti cateva minute sa se raceasca tava si incepi cu a doua foaie. Pui din nou o lingura de ulei si intinzi a doua foaie>
  7. Cam asa se fac foile de prajituri. Le poti umple cu ce vrei tu. Foile sunt crocante cand le scoti din cuptor. Prajitura se umple cu crema si se lasa pana a doua zi presata

Nu-i asa ca e simplu? MiculBucatar iti ureaza mult succes!
PS
Neparat trebuie sa incerci si retete de prajituri rapide

 

2 thoughts on “Foi de prajitura”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>