File de cod pane

file de cod paneAm prins o oferta interesanta la un supermarket si am cumparat o puna de 0.5kg cod file congelat. Si l-am servit bineinteles langa o mamaliga buna si mujdei. File-ul de cod pane se prepara foarte simplu. Bineinteles ca si aici sunt cateva mici secrete pentru un pane reusit.

Ingrediente 

  • 0.5 kg file de cod congelat
  • 1 ou
  • sare/piper dupa gust
  • pesmet- cateva linguri
  • ulei pt prajit

Rata de succes: 90-100%
Portii: 3-4
Complexitate 30%
Secrete:

  • pestele se decongeleaza in apa sa rece sau intr-un vas la temperatura camerei. nu se forteaza decongelarea pentru ca vei face pestele ” praf”
  • dupa ce se decongeleaza se taie in bucati dintr-o singura taietura
  • se inlatura apa din bucatile de file punand cate o bucata de peste intre palme si strangand usor pentru ca apa sa se scurga
  • apoi se pun file-urile pe servetele ca sa se mai absoarba din apa

Preparare:
Se bate bine oul si se adauga sare/piper. Pregatesti separat o farfurie in care pui pesmet. Treci fileul prin ou, si il treci apoi prin pesmet. Foloseste o mana pt ou, si cealalta pt “pudrat” cu pesmet. (astfel nu te vei “imbacsi” de un fel de ” terci” din ou si pesmet). Pui tigaia cu ulei pe foc sa se incinga puti, si apoi prajesti fileurile pe ambele parti.
Cand sunt rumenite frumos le pui pe platoul peste care pui cateva servetele sa absoarba din ulei.
Sa nu uiti ca aceasta reteta culinara este o prajeala, ingrasa, si nu-i sanatoasa pt ficat, desi are si parti bune (acizi grasi esentiali omega 3/6)
File-urile de cod pane sunt gata pt a fi savurate. Merg langa o garnitura de piure de cartofi sau o alta garnitura preferata.

Pofta mare! Nu uita: daca ti-a placut reteta, da-i MiculuiBucatar un like pe facebook!

Related posts:

This entry was posted in Aperitive. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *