Crema de ciocolata

crema de ciocolataO crema de ciocolata fara gretosenii, fina si delicioasa! Adica o reteta originala MiculBucatar! Merge la torturi  sau prajituri  sau pe paine (glumesc!) Hai sa vedem ce ne trebuie pt a obtine 500-600g crema de ciocolata grozava!

Ingrediente:
400g lapte uht de 3.5%
4 linguri pline de gris
4 linguri pline cu zahar
2 ciocolate de 100g de lapte (sau ciocolata neagra daca va place mai mult)
1 lingura plina cacao
200g unt de 80% (nu margarina)

Rata de succes: 75-100%
Complexitate 35%
Timp: 30 min
Secrete: Nu pleci de langa oala si amesteci  permanent. crema se lasa la racit complet inainte de a pune untul. pui unt nu margarina pt ca-ti iese o crema de ciocolata naspa

Preparare:

  1. Intr-o oala cu fund gros pui laptele, grisul, zaharul si cacaoa. (recomand un ceaun)
  2. Pui pe foc – poate fi foc mare daca nu pleci de acolo, si amesteci cu un tel CONTINUU!!!  pana da in clocot.
  3. cand da in clocot dai focul mic si continui sa amesteci pana simti ca s-a ingrosat la maxim compozitia. Nu trebuie sa lasi pana se pe prinde de fundul oalei
  4. Cand e gata opresti focul si pui compozitia intr-un castron ceva mai inalt pt ca punem mixerul la treaba. (nu vrei sa dai cu crema peste tot, nu-i asa?)
  5. Mai lasi 3-5 minute si pui ciocolata rupta bucati si amesteci cu mixerul pana se omogenizeaza complet.
  6. Apoi lasi sa se raceasca COMPLET. (o poti baga in frigider/congelator sau o pui intr-o baie de apa rece daca te grabesti)
  7. Cand s-a racit, pui untul taiat felii  si amesteci cu mixerul pana la omogenizarea completa, si apoi folosesti crema unde doresti!

Succes si sa fiti iubiti!

 

Related posts:

This entry was posted in Torturi. Bookmark the permalink.

One Response to Crema de ciocolata

  1. Pingback: tort de ciocolata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *