Cotlet de porc la cuptor

cotlet de porc la cuptorDragilor, am revenit in forta, dupa aproape un an de la postarea ultimei retete. Va prezint ultimul ‘tip’ de friptura pe care o prepar, si anume : friptura la cuptor. Nu mai fac fripturi in tigaie, cu ulei- pentru ca sunt multe grasimi acolo, compusi cangerigeni, etc. Deci ne dam pe mancaruri facute la cuptor, inclusiv fripturi. Nici n-are rost sa mai pomenesc de faptul ca sunt mult mai gustoase si dietetice fripturile facute la cuptor.

Ingrediente

  • cotlet fara os 0.5-1.00 kg
  • cateva boabe de usturoi
  • patrunjel
  • 2-3 linuguri de ulei
  • sare, piper dupa gust

Timp;   1 ora
Rata de succes: 80-100%
Portii: suficiente
Secrete: sa n-o arzi 😀

Preparare

  1. Cotleul de porc fara os proaspat, il iei frumos, il speli, si-l tai felii cum se vede in poze.
  2. Usturoiul il tai felii- ca in poze
  3. Folosesti de preferat o oala ceramica- asa cum vedeti ca am eu. Sunt multe motive, dar nu intru acum in detalii. In orice caz, merge si cu oala metalica, sticla de yenna,
  4. Pui toate ingredientele (patrunjel pui cat se vede in poze- sau cum iti place), sare piper dupa gust, si amesteci bine in oala ceramica.
  5. Apoi aranjezi cat de cat totul, si pui in cuptor la foc minim. Friptura asta se face la foc mic, si va dura cam 40-60 minute pana e gata. Poti deschide cuptorul si poti gusta din cand in cand. Ai grija sa nu arzi friptura.
  6. Reteta merge de minune langa un piure de cartofi cu mamaliga

Succes si pofta mare!
Stiti voi treaba cu butonul de “Like” daca v-a placut rezultatul

Cius!

Related posts:

This entry was posted in Retete de mancare and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *