Cornulete fragede cu nuca si gem de visine

cornulete fragede cu nuca si gemIn seara asta am inventat o noua reteta. Am pus in aluatul de cornulete nuca si un pic de rom, si le-am umplut cu gem de visine (facut bineinteles tot de mine, asta’ vara). Trec repede la subiect ca’s cam obosit la ora asta.

Ingrediente: (intr-un pahar de aprox 270ml)

  • 1 ou
  • 11 linguri ulei (100g)
  • 3 linguri zahar (75g)
  • 1 plic praf de copt
  • 1 pahar cu nuca macinata (nuca nu trebuie presata, doar pusa in pahar)- 120g
  • aprox 150 g lapte uht
  • 2.75 (2 pahare si 3 sferturi) faina 000
  • 10ml rom
  • 1 plic zahar vanilat

Rata de succes 85-100%
Portii- o tava
Complexitate: 25%
Timp: 1 ora
Secrete: zaharul trebuie dizolvat complet si cuptorul incins. in rest nu-i mare filozofie; aceste cornulete pot fi facute cu succes si de un copil de 10 ani.

Preparare:
Se ia paharul, se pune oul, uleiul, si se completeaza cu lapte pana sus. Se pune apoi intr-un castron mai mare, se adauga zaharul, plicul de zahar vanilat, praful de copt si sticluta de esenta de rom. Se amesteca energic cu un tel pana zaharul se dizolva complet. Daca vreti sa se intample asta mai repede, puneti castronul la microunde 1 minut pe temperatura medie (dupa ce ati amestecat cat de cat).
Dupa ce zaharul s-a topit complet, se adauga nuca, si 2 pahare cu faina. Se framanta cateva minute pana se omogenizeaza, si apoi se adauga putin cate putin din restul de faina, pt ca se dezlipeasca aluatul de maini.
Acum porniti cuptorul la temperatura medie sa aiba timp sa se incinga.
Pentru a fi mai usor cu impartitul aluatului, eu am impartit compozitia in 4 parti. Apoi pui hartie de copt pe tava. Luati prima parte de aluat, o faceti ca un sul, si intindeti o foaie dreptunghiulara- cum se vede in poze (masa trebuie sa fie spalata, uscata, si apoi unsa cu ulei- in cazul in care n-aveti un tocator mai mare). Se taie triunghiuri cu cutitul si se pune gem. Se ruleaza si se aseaza frumos in tava.
Dati la cuptor vreo 30 min la foc mediu. Dupa 20 min se poate deschide cuptorul si se verifica sa nu se arda cumva. Va uitati pe ‘fundul’ cornuletelor- sa fie maronii- Atunci cornuletele cu nuca si gem vor fi gata.
Scoate tava de la cuptor si presara zahar pudra. Stiu ca e greu, dar asteapta macar 10 minute pana sa “treci la atac”

Acestea fiind spuse, va spun un savuros ” pofta mare”

Ti-a placut reteta? Trimite-o prietenilor tai, da-i un like, sau pune un link de pe blogul/siteul tau.
MiculBucatar va multumeste pentru atentie!

Sa fiti iubiti!

Related posts:

This entry was posted in Prajituri. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *