cornulete cu nuca

Cornulete cu nuca

cornulete cu nucaReteta mea este sigura. Nu trebuie sa mai cauti in alta parte. Am facut cornulete cu nuca fragede de ti se topesc in gura. Din pacate secretul este untura de porc. Cei care au proble cu colesterolul sau vor sa slabeasca nu trebuie sa se infrupte prea tare din cornulete cu nuca. Dar se poate inlocui untura cu ulei, si e ok.

Ingrediente:

  • 100g untura de porc
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar (75g) pt aluat + 2 linguri zahar (50g) pt crema)
  • jumatate de pahar de lapte
  • 150g nuca macinata
  • 10 ml rom (din ala la sticluta comunista)
  • 2. 75 (2 si trei sferturi) cani faina 000
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita plina cu cacao

Rata de succes: 80-100%
Complexitate: 40%
Timp: 1 ora
Portii- o tava
Secrete:  untura de porc; zaharul trebuie sa fie dizolvat complet; vedeti reguli generale de  la /secrete culinare/aluat cu drojdie

Preparare:

  1. Iei un pahar normal (cam 270ml), pui untura si il bagi la microunde la putere medie timp de cateva minute pana se topeste untura (nu trebuie s-o fierbi…). Scoti de la microunde, si pui 2 galbenusuri, apoi completezi cu lapte pana e plin paharul.
  2. Pornesti cuptorul la foc mediu sa se incinga.
  3. Golesti paharul intr-un castron mai mare, adaugi zaharul, praful de copt, zaharul vanilat. Amesteci repede cu un tel pana se topeste zaharul complet. Daca nu s-a topit zaharul si compozitia incepe sa se intareasca din cauza unturii, mai poti pune castronul la microunde 1-2 minute la putere medie. Dupa ce ai amestecat bine, pui 2 pahare (folosesti acelasi pahar pt masurat) de faina, si framanti cu mana. Al treilea pahar plin pe 3 sferturi cu faina il pui treptat pentru ca in felul asta se va dezlipi faina de pe mana (framanti doar cu mana dreapta). Ca sa fie mai usor torni din faina pe mana- si astfel incet incet se va dezlipi tot aluatul. Nu trebuie sa-l framanti prea mult pt ca va deveni din nou lipicios. Poti folosi masina de facut paine pt a framanta aluatul. In cazul asta pui toata faina de la inceput.
  4. Crema se face asa: Iei cele 2 albusuri si le bati cu mixerul la putere maxima pana se umfla  (ca la chec). Apoi pui 2 linguri zahar si bati pana se topeste zaharul complet. (cam 3-5 min). Apoi adaugi nuca, cacaoa si romul.
  5. Imparti aluatul in 4 si imparti si crema de nuca in 4 (ca sa te orientezi sa pui la fel de multa nuca in toate cornuletele, si sa nu-ti iasa unele cornulete cu nuca ‘burtoase’ si unele ‘slabe’.
  6. Intinzi aluatul in forma dreptunghiulara. E mai bine sa intinzi cate un sfert din aluat si sa faci cornulete pe un singur rand (in pzoe eu am impartit aluatul in 2, si am taiat pe 2 randuri, dar e mai simplu pe un rand, cu cate un sfert de aluat). Tai in triunghiuri si pui crema in mod egal. Rulezi si pui in tava cu hartie de copt
  7. Se coc la foc mediu cam 20-30 min. Atentie sa nu le ardeti: cornuletele cu nuca nu se rumenesc. Ele se albesc; dupa 15 min puteti deschide cuptorul si verificati ‘ fundul’ cornuletelor; Cand sunt usor maronii cornuletele sunt gata.
  8. Se pudreaza cu zahar pudra.
Sa-mi zici cum ti-a iesit reteta! Daca ti-a placut da-i un like sau pune un link pe blogul/siteul tau sa poata si altii sa savureze minunatele cornulete. Trebuie sa incerci si minunatii papanasi
Sa fiti iubiti

3 thoughts on “Cornulete cu nuca”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>