Ciorba de salata

ciorba de salataCiorba de salata este o reteta specific ardeleneasca. Pana sa ajung in Fagaras nu m-am putut gandi ca se poate face ciorba din salata… La inceput nu mi-a placut, dar apoi am indragit-o. Nu prea tare… dar destul 🙂

Ingrediente:

  • 2 salate
  • 4 oua
  • 150g carne sau slanina afumata cu fum, nu cu aroma de fum
  • 2 linguri smantana
  • otet pt acrit
  • 4-5 boabe de usturoi

Rata de succes: 90-100%
Timp: 30 min
Complexitate 30%
Portii- destule

Preparare:

  1. Intr-o oala de 4-5 l, pui sa fiarba salata taiata inainte in bucati cat mai mici. Apoi separi ouale si pastrezi 2 galbenusuri pt dres. Restul din oua le bati bine. Carnea afumata o tai bucati foarte mici si pui intr-o tigaie 1-2 linguri de ulei. Le calesti puin, si apoi adaugi ouale batute. Amesteci continuu, si dupa ce sunt gata opresti focul si continui sa maruntesti foarte bine omleta.
  2. Dupa ce fierbe salata (o poti gusta sa vezi daca e inmuiata), pui omleta taiata bucatele. Usturoiul il zdrobesti si il adaugi in ciorba. Cele 2 galbenusuri le amesteci bine cu smantana, si torni un polonic de zeama in castron. Amesteci si apoi torni compozitia in oala.
  3. Mai lasi cateva minute, pui sare cata iti place, la fel si otet.

Asta-i tot! Pofta mare

Related posts:

This entry was posted in Ciorbe. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *