ciorba de perisoare

Astazi pregatim o ciorba de perisoare foarte buna. Din punctul meu de vedere reteta de ciorba de perisoare este cea mai usoara. O poti pregati chiar si in 30 minute. Este o reteta cu rata de succes de 100%. Pur si simplu n-ai cum sa dai gres.

Ingrediente: 

400 grame carne tocata de porc

  • 1 ou
  • 2 linguri orez
  • 2 morcovi mai (sau 3-4 medii)
  • 2 cepe mari (sau 3 medii)
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • 1 lingura pasta rosii de 24%
  • 2 rosii (optional)

 

Preparare:

Pune apa la fiert intr-o oala de aprox 6-8 litri. Intre timp toaca legumele si pune-le la fiert.  Spala in cateva ape orezul, adauga pasta de rosii, carnea tocata si un sfert de lingurita de sare .  Amesteca bine si fa perisoare si pune-le in oala. Lasa sa fiarba pana perisoarele sunt fierte. Ciorba se sareaza dupa gust. Vezi ce simplu se face reteta de ciorba de perisoare? Daca iti place stilul de ciorba  “a la grec” – adica ciorba albicioasa, atunci poti lua un galbenus de ou, 2-3 linguri de smantana- din care faci o pasta pe care o pui in ciorba cand e gata. Mai lasi sa fiarba 2 minute la foc mic si gata!

Pofta buna!

 

 

 

Related posts:

This entry was posted in Ciorbe. Bookmark the permalink.

2 Responses to ciorba de perisoare

  1. kity says:

    si cu ce o acresti??? eu pun bors si leustean si apoi sa vezi ciorba de perisoare!!!

    • MiculBucatar says:

      la noi la fagaras acrim cu otetul de la tarhon in otet (bineinteles ca punem si tarhonul)- ii da o aroma deosebita (doar sa-ti placa). bineinteles, cu bors iese foarte bun (mai ales daca pui bors taranesc, nu de ala de supermarket)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *