Ciocolata de casa

ciocolata decasaMmmm… ciocolata de casa¬†nu se compara cu nici o ciocolata din comert. Este pur si simplu delicioasa, se topeste in gura si nu are E-uri, conservanti, coloranti si alte prostii. Ce sa mai zicem ca oricine o poate face. Incearca acum reteta mea si cu siguranta te vei linge pe degete. Cu reteta mea nu ai cum sa dai gres chiar daca n-ai facut niciodata.

 

Ingrediente:

  • 200g zahar (8 linguri)
  • 70 g apa
  • 100g unt
  • 25 g esenta de rom
  • 2 linguri cacao
  • 400g lapte praf (integral grasime 26% din comert- nu este bun laptele praf pt bebelusi)
Timp de preparare: 15 minute
Rata de succes 100%
Preparare:
Hai sa vedem cum se prepara aceasta minunata reteta de ciocolata de casa. Pui apa cu zaharul pe foc mic intr-o cratita cu fundul mai gros (de preferat intr-un ceaun). Lasi sa fiarba, continua sa amesteci si in cateva minute se va ingrosa. Opresti focul, adaugi cacaoa, esenta de rom si untul. Amesteca bine repejor, si apoi incepi sa adaugi putin cate putin laptele praf; faci operatiunea asta cat de repede. Cand ai terminat vei observa ca ciocolata se va intari destul de repede. O poti pune intr-o punga noua si o poti mula ca pe un salam, sau o poti pune intr-un platou. Pui la frigider macar 1 ora pentru a se intari.
Pofta buna!

Related posts:

This entry was posted in Prajituri rapide. Bookmark the permalink.

3 Responses to Ciocolata de casa

  1. Pingback: Napolitane

  2. Andreea says:

    Cat inseamna 70 g apa si 25 g rom ???

    • Daniel says:

      eu am un cantar mic de bucatarie, si tot socotesc in grame- dar pt cantitaile astea, este tot una ca sunt grame sau mililitri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *