Chiftele marinate

Chiftele marinate.

Chiftelele marinate in sos de rosii sunt foarte bune. Aveti insa grija ca sunt prajeli si trebuie evitate cat mai mult. (Asta daca tineti la sanatatea voastra). Sunt foarte usor de preparat, n-ai cum sa dai gres.

 

Ingrediente:

  • 500g carne porc tocata (mai marunt)
  • 1 ou
  • 1 catel usturoi
  • 1 cutie rosii pasate de 500g
  • 2 pahare apa
  • 1 lingura plina faina
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingurita busuioc (din plic)
  • 1 cartof mare
  • 1 lingurita zahar (sau  1 lingura daca va place mai dulce)
  • Patrunjel proaspat
  • Ulei pt prajit

 

Timp de preparare: 40 min

Portii: 4-5

Rata de succes: 95-100%

 

Preparaer:

Cartoful se curata de coasa, se da pe razatoarea mica, si apoi se stoarce foarte bine.

Oul, carnea, usturoiul zdrobit, busuiocul, cartoful si o lingurita de sare se amesteca bine. Se pune tigaia la incins. Formezi chiftelele le bagi prin faina, le modelezi usor si le prajesti. Vor iesi cam 20 chiftele.

Cureti ceapa, o tai foarte marunt, si o pui in alta impreuna cu 1 lingura de ulei, unde o lasi la foc sa se inmoaie. Nu trebuie s-o rumenesti (nu-i sanatos). Apoi adaugi zaharul, busuiocul si rosiile pasate din cutie. Lasi pana fierbe. Intre timp termini de prajit chiftelele. Cand ai terminat de prajit chiftelele le pui in sos si lasi sa fiarba vreo 10 min la foc mic. Adaugi un pahar cu apa. In celalalt pahar de apa pui faina si amesteci pana se dizolva. Toarna peste restul de sos, amesteca bine, si mai lasa sa fiarba maxim 10 minute. Si aceste minunate chiftele marinate sunt gata!

Porti orna la sfarsit cu patrunjel.

Pofta mare!

 

Related posts:

This entry was posted in Retete de mancare. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *