Chec

Chec:

Reteta de chec foarte bun: Fara nicio problema va fi un succes daca esti atent la cateva detalii importante; Pot sa ma mandresc cu reteta asta pentru ca dupa ce scoti checul din cuptor, acesta nu se va ” lasa” ci va ramane umflat ca un american gras. Acestea fiind spuse sa vedem ce ne trebe pentru un chec minunat, pufos si “dragalas”

Ingrediente:

  • 5 oua
  • 5 linguri pline zahar
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri faina tip 000
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat.
  • 1 praf de sare

Rata de succes: 80-100%
Timp: 1 ora

Preparare:

  1. Porneste cuptorul la foc mediu. (asta pentu ca aluatul se face foarte usor si cuptorul trebuiesa fie incins). Pregateste tava de chec si pune hartie de copt.
  2. Separi ouale. Pui galbenurile intr-un castron (sau intr-o cana) si albusurile intr-un castron mai mare. Atentie:  castronul trebuie sa fie curat si uscat. Este valabil si pentru telurile mixerului. La turatie maxima bate albusurile in care ai pus praful de sare.  Dupa cateva minute albusurile vor creste in volum si se vor intari. Apoi pune zaharul, plicul de zahar vanilat si continua sa bati la turatie maxima pana se topeste complet zaharul. Atentie daca nu se dizolva zaharul complet checul nu va iesi.  Nu se intampla nimic daca bati albusurile cu zahar mai mult timp.
  3. Dupa ce zaharul este complet dizolvat adaugi galbenusurile, praful de copt si uleiul. Continui sa bati cu mixerul pana se omogenizeaza. Adaugi cele 5 linguri de faina (nu trebuie sa fie pline pana la refuz; ci doar asa cum iei lingura din punga) si continui sa bati cu mixerul (la viteza mai mica si cu grija sa nu te umpli de faina).
  4. Pune compozitia in tava de chec si da la
    cuptor la foc mediu aprox 30 minute. Atentie:  nu se umbla la cuptor minim 20 minute. Dupa cele 20 minute daca nu ai lumina in cuptor poti deschide putin cuptorul si te poti uita repede ce se intampla. Checul trebuie sa se rumeneasca usor.
  5. Scoate checul de la cuptor si asteapta 10 minute pana il scoti din tava.

Pofta buna!

 

 

 

Related posts:

This entry was posted in Prajituri rapide. Bookmark the permalink.

2 Responses to Chec

  1. Pingback: tort de ciocolata

  2. Pingback: Tort cu crema de piersici si caise confiate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *