castraveti murati

Reteta de castraveti murati este o reteta simpla. Iarna merg asa bine langa aproape orice meniu. Pare complicat sa prepari niste castraveti murati foarte buni, dar de fapt este foarte simplu.

Ingrediente

10 kg castraveti cornison (de preferat cat mai proaspeti)
10 linguri pline cu sare gronjoasa
1 legatura bete de marar uscat
1 legatura bete de cimbru
1 legatura frunze telina

Timp: 30 min
Portii: destule
Dificultate 30%

Preparare: reteta de catraveti murati este o reteta culinara foarte usor de facut. Eu am pus si conopida- 4 kg + 10 kg castraveti intr-un butoi de plastic de 40kg. Se spala catravetii foarte bine, se taie mare conopida in bucati mari si se spala in multa apa. Se pun in butoi aromatizantii. Daca nu vrei sa sufli in butoi (sa plitocesti) atunci trebuie sa topesti sarea; eu am luat 2 oale in care puneam cate 1 litru de apa, si numaru de linguri de sare dupa nr de litri ai oalei, si cu un tel amestecam bine pana se topea sarea. Am dat si focul la maxim pt a se incalzi apa. Cand sarea se topea, puneam restul de apa, amestecam bine, si apoi turnam in butoi. Deasupra e bine sa faci un fel de capac  sau suport sau ceva ca sa tina muraturile in apa.
Se mureaza dupa cel putin 3 saptamani.
Castravetii murati sunt gata.

Pofta mare

This entry was posted in Muraturi. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *