Carnati de casa

carnati de casa

Am preparat niste carnati de casa super! Reteta e simpla, se fac foarte usor si daca ii afumati nitel, atunci vor fi un adevarat deliciu, mai ales langa o mamaliga fierbinte si un pic de mujdei! Am facut si o afumatoare, gasiti informatii pe blog.
Ingrediente 

  • 6kg carne tocata de porc
  • 1 pachet de mate de porc de 10m in saramura
  • 6 linguri pline sare gronjoasa
  • 400g usturoi romanesc
    piper dupa gust (1 lingurita)

Timp de preparare: 1 ora
Portii: destule
Rata de succes: 90-100%
Dificultate 60%
Secrete:

  • cumparati carne proaspata de la macelarie- sa v-o toace in fata voastra. in nici un caz nu cumparati carne tocata congelata sau cine stie ce alte porcarii
  • daca aveti de ales intre macelarii, alegeti o macelarie unde va poate carnea se poate toca mai mare
  • cumparati usturoi romanesc- altfel cel chinezesc se va inverzi in carnati
  • preparati carnatii imediat
  • cumpara mate de porc in sare din magazine- nu te complica sa cauti vecini care au taiat porcul …

Preparare:
E banal sa faci niste carnati de casa reusiti daca respecti ce am zis mai sus.  Acum sa trecem la treaba. Iei matele de porc, le speli usor in apa calduta pana se desfac. Eu le-am pus apoi sa stea intr-un castron mai mare cu apa calda si 1 lingura de otet- pana am pregatit compozitia. Cureti usturoiul, il zdrobesti (il poti pune si intr-un blender cu cateva linguri de apa si 1 lingurita de sare). Apoi intr-un castron mare pui carnea, sarea, piperul si usturoiul zdrobit si amesteci cu talent cu propriile manute pana compozitia se omogenizeaza complet (cam 10 minute). Apoi cu o masina de carne faci carnatii. Innoozi capatul matului, il rulezi pe ‘ conducta’ , pui carne in masina de tocat si incepi sa dai la manivela. La urma faci un nod- sau poti folosi ata.  Dupa ce termini, pui o coada de matura sau ce ai la indemana in casa intre 2 scaune, pui niste  hartie si lasi carnatii la zvantat pana a doua zi, cand ii pui la fum (de fag obligatoriu)
Carnatii de casa sunt gata si asteapta sa fie infulecati!

Related posts:

This entry was posted in Aperitive, Specialitati and tagged . Bookmark the permalink.

6 Responses to Carnati de casa

  1. cristea daniel says:

    MMMMMMMMM AM PAPAT SI SUNT SUPEER….CIND MAI VIN LA VOI SA-MI MAI DATI….MMMMMMMMMM

  2. bogdan says:

    ooo.. arata super.. intra la categoria HD sau blu-ray 🙂 arata chiar gustosi!!!

  3. florian says:

    Micule bucatar, reteta ta e buna doar ca NU PUNE TOATA SAREA! lA CONDIMENTE ADAUGA: piper alb, 2 lingurite; boia dulce, 6 lingurite; boia iute, 1 lingurita; cimbru dupa gust dar nu prea mult ca amaraste; piper negru 4 lingurite; nucsoara rasa sau macinata 2 lingurite;
    Se framanta cu supa de oase cat inghite carnea. tip: nu pune usturoiul pisat in compozitie ci adauga-l in supa si apoi strecoara de mai multe ori pe masura ce adaugi supa la framantat.Afumatoarea e SUPER!!! imi fac!!!!

    • Daniel says:

      Draga Floriane, nu stiu de reteta asta a ta cu supa de oase. Pare interesanta, o sa fac la anul. Sau daca faci tu, sa-mi trimiti si mie prin curier 2 carnai 😀

    • mia says:

      are dreptate Florin nu toata sarea ies cam sarati eu a trebuit sa mai macin carne ca erau prea sarati.

      • Daniel says:

        Da, sunt putin sarati- dar sunt asa ca sa tina mai bine pt iarna- daca nu planuiti sa-i tineti mult, puteti pune mai putina sare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *