Budinca de macaroane/spaghete la cuptor

spaghete budinca la cuptorAzi facem o reteta foarte buna. Imi aduce aminte de cantina unde mancam cand eram student. Doar ca budinca aceea nu era chiar grozava. Hai sa trecem la treaba!

Ingrediente
250g spaghete sau macaroane din grau dur
250g telemea
1 plic zahar vanilat
4 oua
100g lapte
100g zahar (4 linguri pline)

Rata de succes: 75-100%
Timp: 45min
Complexitate 45%
Portii: 4-5
Secrete: spaghetele din grau dur

Preparare

  1. pui apa la fiert (min 2.5litri)
  2. iei un castron mai mare, pui ouale, le bati bine, adaugi zaharul vanilat si zaharul, laptele si amesteci pana la omogenizare, apoi adaugi telemeaua rasa marunt si amesteci
  3. fierbi spaghetele in mod obisnuit aprox 10-12 min. ai grija sa fie fierte bine spaghetele- le gusti inainte sa le scoti din apa. apoi le strecori
  4. ungi o tava cu ulei si aprinzi focul in cuptor
  5. dupa ce strecori spaghetele amesteci cu amestecul gata pregatit, si pui in tava, apoi nivelezi frumos
  6. dai la cuptor cam 30 min la foc mediu, in mijlocul cuptorului,
  7. budinca este gata atunci cand se face o crusta frumoasa (dar nu prea uscata) asa cum se vede in poza; poti deschide cuptorul oricand sa verifici ce se intampla inauntru

Totul este gata! MiculBucatar va doreste pofta buna
Sa fiti iubiti!

Related posts:

This entry was posted in Paste and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *