Aripioare dulci

Trebuie sa incerci neaparat reteta asta de aripioare dulci! Desi pare ciudat, in China mancarea e dulce, si ” prajiturile” sarate. ┬áDaca prepari o singura data aripioarele astea cu siguranta ii vei impresiona pe toti!

Ingrediente:

  • 1kg aripioare
  • 3 linguri de miere
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita ghimbir praf (gasiti la magazine naturiste)
  • 5 linguri sos de soia (gasiti in supermarketuri)
  • 2 linguri otet de orez (merge si cu otet balsamic)
  • 1/2 lingurita de pasta de ardei iute (se gaseste la kaufland la borcanele de 200g)

 

Timp de preparare: 40 minute
Rata de succes: 100%
Portii: 4

 

Preparare:

Ideal este sa ai un wok (tigaie mare chinezeasca- se gaseste in hipermarketuri- si e destul de ieftina: maxim 30 lei) Daca nu ai wok, atunci o oala teflonata e ok, sau o tigaie mai mare antiaderenta. Pui uleiul, il incingi putin in oala. Sarezi putin aripioarele de pui, si le rumenesti usor 5-10 minute la foc mediu. Apoi adaugi restul de ingrediente, amesteci bine, acoperi cu un capac si lasi la foc mic inca vreo 20-30 minute. Se va forma un sos care va scadea. Nu trebuie sa lasi pe foc pana scade de tot, pentru ca sosul merge de minune langa o garnitura de orez.
Sper sa fac reteta video cat de curand!

Pofta mare!

 

Related posts:

This entry was posted in Mancare chinezeasca. Bookmark the permalink.

One Response to Aripioare dulci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *